Chipmetrics Oy, Atomic Layer Deposition (ALD)-teknologiayritys ja ALD-prosessien mittaamiseen kehitettyjen tuotteistettujen 3D-testirakenteiden markkinajohtaja, on saanut päätökseen siemenrahoituskierroksensa. Sijoituskierrosta johti Redstone Pohjois-Karjalan pääomasijoitusrahastonsa kautta yhdessä neljän yksityisen sijoittajan kanssa.


”Missiomme on tukea asiakkaitamme ALD-ohutkalvoprosessien ja niiden 3D-sovellusten kehittämisessä tarjoamalla innovatiivisia, nopeita ja tarkkoja mittausratkaisuja. Tällä siemenrahoituksella kehitämme tuotevalikoimaamme ja mittauskonseptitarjontaamme sekä laajennamme maailmanlaajuista myyntiverkostoamme.” Chipmetricsin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Utriainen sanoo.


“Olen sijoittanut Chipmetricsiin, koska tunnen ALD-markkinat erittäin hyvin ja Chipmetricsillä on selkeää kasvupotentiaalia ALD:n lisääntyvän käytön myötä puolijohdeteollisuudessa.” sanoo Jonas Sundqvist, arvostettu ALD-konsultti ja yrittäjä Dresdenistä Saksasta.


Muut yksityiset sijoittajat, Matias Koski ja James Song, tukevat yritystä toimialaverkostoillaan. James Song rakentaa tuotteiden jakelua Etelä-Koreassa ja sen ulkopuolella. Matias Koski on Hongkongissa ja hänen työtaustanaan on matkapuhelinten valmistus ja virtuaalitodellisuuden ohjelmistot.


Yksityissijoittajiin kuuluu myös Kai Seikku, puolijohdeteollisuuden arvostettu yritysjohtaja, Okmeticin toimitusjohtaja ja NSIG-konsernin varatoimitusjohtaja ja EVP.


Redstone Nordicsin toimitusjohtaja ja North Karelia Growth Fundin johtava partneri Kaj Hagros kommentoi: ”Redstonen verkostot sijoittajien ja teollisuuden kanssa maailmanlaajuisesti avaa yhtiölle mahdollisuuksia kumppanuuksille ja liiketoiminnan kehittämiseen. Chipmetricsillä on poikkeuksellisen vankka teknologia ja hyvä markkina-asema, valmiita tuotteita jo toimitettuna, loistava tiimi ja selkeät suunnitelmat kasvun toteuttamiseksi. Olen iloinen voidessani johtaa sijoituskierrosta.”


Chipmetricsin PillarHall® Lateral High Aspect Ratio (LHAR) -testisiruihin perustuva mittausmenetelmä on saavuttanut vahvan aseman ALD/CVD/BCD ohutkalvoprosessien kehittäjien konformaalisuusmittauksissa. Asiakkaita ovat maailman johtavat puolijohdeteollisuuden laitetoimittajat ja prosessien soveltajat. PillarHall® LHAR-teknologian etuja ovat ainutlaatuinen ja kätevä käyttöliittymä, suuri tarkkuus ja nopeus sekä kustannustehokkuus haastavissa 3D mittauksissa.


Chipmetrics Oy on v.2019 perustettu ALD (Atomic Layer Deposition) -teknologiayritys. Chipmetrics on markkinajohtaja tuotteistettujen nanoteknologisten korkean aspektisuhteen testirakenteiden toimittajana puolijohdeteollisuuteen ja kehittyviin ALD-sovelluksiin. Chipmetricsin pääkonttori
sijaitsee Joensuussa Suomessa ja sillä on myyntiedustajia Japanissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Singaporessa, Kiinassa ja Saksassa. Lisätietoja: www.chipmetrics.com
Mikko Utriainen, CEO, Chipmetrics Oy
Email: [email protected]; tel. +358407537415


Redstone on berliiniläinen pääomasijoitusyhtiö, jonka 10 sektorirahastoa on tehnyt 360 sijoitusta. Redstone hallinnoi Pohjois-Karjalan pääomasijoitusrahastoa, joka sijoittaa alueen hiljattain perustettuihin ja nuoriin yrityksiin erityisesti digitalisaation, metsä- ja biotalouden, fotoniikan, matkailun ja luovan teollisuuden sekä materiaalitieteen aloilla. Lisätietoa www.redstone.vc
Kaj Hagros, Managing Partner, Redstone Nordics
Email: [email protected]

Post Views: 1,262